ez a gomb

Komlós Lilla, 10. c osztályos diákunk kitüntetése

2024-03-06 14:55:23

Komlós Lilla sikere

 

Az „Élen a tanulásban, élen a sportban” díj a Fővárosi Önkormányzat egyik legnagyobb múltú elismerése, melyet 1969 óta osztanak ki.

A tanulás és a sport területén egyaránt kimagasló teljesítményt nyújtó fiatalok elismerése a cél.

Díjazásban azok a köznevelési- és felsőoktatási intézményben tanuló diákok részesülhetnek, akik megfelelnek a szakmai és objektív szempontrendszernek. A középiskolásoknak minimum 4,5-ös tanulmányi átlaggal és a sport területén pedig országos bajnoki, Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai 1-3. hely eredménnyel kellett rendelkezniük. 135 tanuló – általános iskolástól az egyetemistákig – felelt meg ezeknek a követelményeknek. A kialakult rangsort egy 4 tagú szakmai testület bírálta el. A szakmai testület tagjai olyan szervezetekben dolgoznak, melyek profilja a tehetséggondozás és az utánpótlásnevelés.

A rangsor alapján 45 diákot tüntettek ki, köztük az Óbudai Gimnázium 10. c osztályos tanulóját, Komlós Lillát.

A díjátadó ünnepség 2024. február 29-én  került megrendezésre a Városháza épületének dísztermében, melyre meghívást kapott Lilla osztályfőnöke, Tordai György tanár úr is, valamint Szűcs József, iskolánk igazgatója és természetesen Lilla  egyesületi és válogatott edzője is, Csicsáky Vince – aki egyébként szintén az Óbudai Gimnázium diákja volt korábban.

Dr. Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, Hentz Zsuzsanna a Sport és Ifjúságpolitikai Osztály vezetője köszöntötte a díjazottakat, majd dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnoktól vehették át a kitüntetéseket a diákok.

 

 

Komlós Lilla eddigi sporteredményei: négyszeres országos bajnok és Európa-bajnoki bronzérmes, jelenleg a magyar U16-os válogatott tagja.

©2020 ÓBUDAI GIMNÁZIUM. MINDEN JOG FENNTARTVA
EGYÜTT AZ ÓBUDAI GIMNÁZIUMÉRT ALAPÍTVÁNY: RAIFFEISEN BANK SZÁMLASZÁM: 12001008-01206078-00100001 TECHNIKAI SZÁM (ADÓ 1 % FELAJÁNLÁSAKOR): 18145034-1-41