ez a gomb

Rendhagyó találkozás a Veres Péter Gimnázium Kapcsoldáján

2023-01-09 15:01:45

Rendhagyó találkozás a Veres Péter Gimnázium Kapcsoldáján

2022.december 14-én 20 óbudais diák vett részt a hagyományos karácsonyi VPG Kapcsoldán. A színvonalas programokat – tánc, kézműves, sport – ajándékozás és vidám hangulatú közös zárótánc követte.
Nagy meglepetésünkre a Csalisuli egyik nevelő tanárának személyében találkozhattunk volt tanítványunkkal, Hebők Mariettával, aki elmesélte, hogyan motiválta egykori Kapcsoldás élménye pályaválasztását, és hogyan érzi magát a Csalogány Iskolában - immár gyógytornászként.
Olvassátok Marietta történetét!

     



Kedves Olvasó!
Hebők Marietta vagyok, gyógytornászként dolgozom értelmileg akadályozott gyerekekkel, fiatalokkal. Ez a munka a valóra vált álom számomra, és szeretném röviden elmesélni, hogyan is kerültem én ide.
Mint sok óbudais, anno én is részt vettem a Kapcsoldán, ami a Csalogány Intézménnyel közösen szervezett programsorozat. Már akkor is hálás voltam az élményért, de visszatekintve látom csak, hogy milyen meghatározó nap volt az életemben.
Érettségi után gyógytornász diplomát szereztem Szegeden, majd hazaköltözve dolgozni kezdtem. A munkámat szerettem, de egy idő után azt éreztem, hogy valami hiányzik. Amint megtudtam, hogy a Csalogány Intézménybe gyógytornászt keresnek, rögtön eszembe jutott, hogy milyen jól éreztem magam évekkel ezelőtt a Kapcsoldán a gyerekekkel. Persze azonnal jelentkeztem! Így lehet, hogy 2022. decemberében már a "Csalisuli" gyógytornász munkatársaként jelenhettem meg a Veres Péter Gimnázium Kapcsoldáján, ahol egykori gimnáziumi tanárnőmmel találkozva felidéztük, hogy tulajdonképpen a szóban forgó eseménynek köszönhetem szeretett munkámat.
Szerintem a Kapcsolda mindenkinek hasznos, de én élő példa vagyok arra, hogy van, akinek sokkal több annál. Buzdítalak benneteket, hogy ennek tudatában vegyetek részt a következő, és az azt követő összes Kapcsoldán!

Hebők Marietta
volt óbudais diák

©2020 ÓBUDAI GIMNÁZIUM. MINDEN JOG FENNTARTVA
EGYÜTT AZ ÓBUDAI GIMNÁZIUMÉRT ALAPÍTVÁNY: RAIFFEISEN BANK SZÁMLASZÁM: 12001008-01206078-00100001 TECHNIKAI SZÁM (ADÓ 1 % FELAJÁNLÁSAKOR): 18145034-1-41