A Tudományos Diákkörök XVII. Kárpát-medencei Konferenciája
A XVII. Tudományos Diákkörök Kárpát-medencei Konferenciasorozatának döntője Székesfehérváron került megrendezésre 2017. március 31- április 1-én.
A TUDOK döntő ünnepélyes megnyitása a székesfehérvári Városházán volt. A megnyitót követően a Teleki Blanka Gimnáziumban zajlottak a szekcióülések, melyek keretében a fiatalok előadásokat tartottak saját kutatásaikról, irodalmi, történelmi, helytörténeti, oktatástörténeti, szociológiai, néprajzi, filmművészeti és pszichológiai témákban. A diákok példaértékű hozzáállásról, nagy szakmai felkészültségről tettek tanúságot. A döntő ünnepélyes zárása és eredményhirdetése a Városházán történt.
Gimnáziumunk 12. F osztályos tanulója Szűcs Tamás, Apáczai Csere János és a XVII. századi Erdély oktatásügye című kutatásával második helyezést ért el Humán és Társadalomtudományi tagozaton, történelem és oktatástörténet szekcióban.
A TUDOK Kárpát-medencei Döntő díjazottjai meghívást kaptak a nyári, Balaton melletti, Káptalanfüredi Diákkonferenciára. Ezenkívül a díjazottakat különböző publikációs lehetőségek várják, illetve lehetőségük van, hogy kijussanak a stockholmi Nobel-díj átadóra, valamint induljanak a kétévente a felsőoktatásban kutatást végző hallgatók számára megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK).
Gratulálunk a szép eredményhez!